Portfolio

Alle softwareleveranciers hebben unieke licentievoorwaarden voor hun producten die wellicht op elkaar lijken, maar een verschillende aanpak nodig hebben met betrekking tot license compliance. Informatie die wordt verzameld door generieke software asset management tools kunnen een nuttig startpunt bieden, maar in de meeste gevallen is verdere analyse en informatieverzameling noodzakelijk. De meest bruikbare informatie kan vaak gehaald worden uit productspecifieke informatiebronnen zoals product consoles en licentie management tools die gericht zijn op een specifieke softwareleverancier. SolarCom kan zowel generieke scans (gericht op alle software leveranciers) als gedetailleerde scans (gericht op de belangrijkste softwareleveranciers) uitvoeren. We hanteren specifieke processen voor de volgende softwareleveranciers:

 

IBM

Wij hebben uitgebreide ervaring in het uitvoeren van licentie inspecties voor alle soorten IBM producten. Specifieke procedures kunnen worden uitgevoerd voor de meeste IM (DB2), Lotus, Tivoli, WebSphere en Rational producten, alsook recent overgenomen producten zoals Cognos, Filenet, en Maximo. SolarCom is uniek in het aanbieden van een online tool die specifiek is ontworpen voor IBM licentie management: Blue-LM

 

Oracle

De licentieregels van Oracle kunnen zeer verwarrend zijn. Ook het managen van Oracle software installaties is geen eenvoudige taak. Bij alle organisaties komen we situaties van onderlicensering en overlicensering tegen. Wij kunnen uw licentie compliance positie bepalen voor alle Oracle producten en licentiemetrieken. Dit doen we door gebruik te maken van de audit methodes die ook door Oracle worden toegepast. Onze aanpak zal gegarandeerd licentiebesparingen opleveren en het risico op incompliance elimineren.

 

SAP

Bestaande licentiemanagement tools die door SAP worden aangeboden kunnen helpen bij het vaststellen van de huidige configuratie, maar geven niet aan wanneer bepaalde licenties niet in gebruik zijn. Met een combinatie van automatische tools en productspecifieke methodologieën kunnen we op een efficiënte wijze uw softwaregebruik meten. Hierdoor worden ongebruikte licenties geïdentificeerd en kunnen aanzienlijke kostenbesparingen worden gemaakt. Door vast te stellen welke licenties u nodig heeft en dat te vergelijken met de licenties die u heeft kunnen we bij een gemiddelde organisatie ongeveer 40% besparen op maintenance renewal kosten. Bovendien kunnen we helpen te voorkomen dat licenties verkeerd worden gebruikt of dat licentieregels worden overtreden.

 

Microsoft

Microsoft heeft als grootste softwareleverancier vastomlijnde procedures met betrekking tot software asset management. Veel licentie management consultants op de markt hebben een achtergrond in software sales en kunnen advies leveren met betrekking tot contractonderhandelingen. Er zijn echter weinigen die technische audit methodes toepassen om de interpretatie van de leverancier te toetsen en weerleggen waar nodig. Door middel van onze standaard methodes voor informatieverzameling kunnen we snel een overzicht creëren van geïnstalleerde software en ook mogelijkheden voor kostenbesparingen in kaart brengen.

 

Adobe

Hoewel de licentieregels van Adobe vaak worden beschouwd als relatief eenvoudig, zien veel klanten over het hoofd dat er vaak aanzienlijke besparingsmogelijkheden zijn. Wij kunnen adviseren over technische oplossingen die ondersteuning bieden bij het identificeren en realiseren van lange-termijn licentiebesparingen.