Software Asset Management

Software Asset Management (SAM) is een essentieel onderdeel van iedere business IT strategie. In de huidige marktomstandigheden staan IT managers steeds meer onder druk om IT kosten te beheersen en het rendement van software investeringen te maximaliseren. SolarCom kan u ondersteunen in het vaststellen van uw software license compliance positie en het herkennen van de belangrijkste aandachtspunten in uw situatie. Het beheersen van software license compliance is steeds belangrijker geworden vanwege de volgende ontwikkelingen:

• Software leveranciers voeren steeds vaker licentie audits uit bij hun klanten. Volgens een recent onderzoek van Gartner zijn meer dan 50% van bedrijven door tenminste één software leverancier geaudit in het afgelopen jaar.

• Software leveranciers passen voortdurend hun licentievoorwaarden aan naar aanleiding van technologische ontwikkelingen zoals virtualisatie, logische partitionering, multicore processoren, hyperthreading, etc. Het niet volgen van deze ontwikkelingen kan leiden tot aanzienlijke over- of onderlicensering.

• Door ontwikkelingen op het gebied van wetgeving (corporate governance) worden bestuurders steeds meer aansprakelijk gesteld voor beleid op het gebied van software license compliance.

 

SolarCom helpt u uw software licenties in kaart te brengen door middel van generieke software scans en specifieke werkprogramma’s voor de belangrijkste software leveranciers. De belangrijkste voordelen hiervan zijn:

• Het reduceren van softwaregerelateerde kosten

• Het tegengaan van risico’s en kosten met betrekking tot software licentie audits

• Een sterkere onderhandelingspositie bij software acquisitie